top of page
maijajakaro_2023_-122.jpg

Karoliina Paavilainen

Olen Karoliina. Ammatilliselta identiteetiltäni fysioterapeutti, MyFascia-terapeutti, Physiopilates -ohjaaja ja somaattisen liiketerapian opiskelija. Olen erikoistunut äitiysfysioterapiaan, lantionpohjan fysioterapiaan, vauvojen ja lasten fysioterapiaan. Rakastan työtäni ja kohtaamisiani asiakkaiden kanssa. Rakastan myös kehollisuutta, kosketusta, kannattelua ja kuuntelua.

Erityisesti nyt, kun osaan tehdä sen uuvuttamatta itseäni.

 

Olen työskennellyt fysioterapeuttina 12 vuotta. Valmistuttuani en tiennyt haluanko työskennellä fysioterapeuttina ollenkaan. Esikoiseni raskausaika ja hänen kaikki soluni muuttanut syntymä 10 vuotta sitten saivat kuitenkin kiinnostukseni heräämään odottajien ja synnyttäjien hyvinvointia kohtaan.  Mietin, miten fysioterapeuttina voisin auttaa odottajia, synnyttäjiä ja perheitä voimaan paremmin. Samaan aikaan äitiysfysioterapia omana erikoisalanaan alkoi nousta Suomessa. Olin löytänyt intohimoni fysioterapeuttina ja päätin aloittaa työskentelyn yrittäjänä.

Olen intohimoinen kouluttautuja, aina ja edelleen. Koulutukset odotusajan, synnytyksen ja synnytyksestä palautumisen ympärillä herättivät minut miettimään miten vauva kokee tuon kaiken kohdussa ollessaan ja sieltä syntyessään tähän kohdun ulkopuoliseen maailmaan. Sydäntä särki ajatus, että vauvan, tai synnyttäjän, kehoa ei autettaisi tasapainoon ja mahdollisimman optimaaliseen toimintaan tuon kaikin puolin vavisuttelevan tapahtuman jälkeen. Toisen lapseni syntymän jälkeen tunsin olevani valmis kohtaamaan myös vauvat asiakkainani. Vauvojen kohtaaminen on niin luonnollista, aitoa, pyhää ja syvää. He ovat opettaneet minulle kaikkein eniten ihmiskehosta.

Yksi tärkeimmistä hetkistä ammatillisella polullani on ollut kouluttautuminen MyFascia-terapeutiksi. Se avasi maailman sekä kokonaisvaltaiseen näkemykseen ihmiskehosta että kehoterapiaan ja koskettamiseen. Miten kaikki, ihan kaikki, kehossa on kosketuksissa koko kehon kanssa. Ja kun jokin kehossa liikahtaa kosketuksen tai liikkeen voimasta, kaikki liikahtaa. Niin uskomattoman kiehtovaa.
 

maijajakaro_2023_-071.jpg
maijajakaro_2023_-121.jpg

Somaattiset, keholliset liikemenetelmät ovat liukuneet elämääni ja ammatillisuuteeni pikkuhiljaa. On vaikea määritellä kohtaa, jossa somaattinen, autenttinen liike on asettunut minuun.

Esikoiseni synnytys on ollut kuitenkin ensimmäinen portti omaan kehooni ja kehoni kautta olen päässyt kosketuksiin itseni kanssa. Kuka oikein olen kaikissa näissä kehoni kerroksissa, niiden alla ja ympärillä.

Somaattisuus, kehollisuus, merkitsee minulle tapaa elää ja kokea maailma sisälläni ja ympärilläni. Koen, että kehon kautta löytyy vahvin yhteys itseen ja ympäröivään maailmaan. Kehoni kautta olen oppinut asettumaan itseeni, tuntemaan kehoani, herkkyyttäni ja mieltäni pala palalta enemmän. 

Kun asetun omaan kehooni ja sen tuomiin viesteihin, pystyn asettumaan läsnäolevaksi myös kohtaamilleni ihmisille ja sitä kautta myös hyvin vahvasti tuntemaan miten voin auttaa ihmiskehoa asettumaan tasapainoon. Erityinen vahvuuteni on kuuntelu. Sanojen ja kehojen.

 

Nyt oma matka on tullut siihen kohtaan, että tuntuu luonnolliselta alkaa jakamaan tietoa, jota olen kehoni soluihin kerännyt.

bottom of page