top of page

Kehosta ruumillisuuteen

Me koemme, että fysioterapiasta puuttuu ruumiillisuus. Emme kuitenkaan halunneet luoda koulutuksiamme vain fysioterapeuteille, vaan kutsumme ruumiillisuuden äärellä kaikki ihmistyöntekijät, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan. Kutsumme sinut tutkimaan ruumiillisuuden puuttumista ihmisissä, yhteiskunnassa, ihmistyössä sekä terapiassa ja oivaltamaan, miten somaattisuus syventää ammatillista osaamistasi.

 

Ruumiillinen prosessi, jonka ajattelemme pitävän sisällään myös kehoyhteyden, tuo sinut itseesi, tähän hetkeen. Se lisää hermostollista vakautta, ohjaa sinua tunnistamaan omat rajasi ja vastavuoroisesti lisää resilienssiä kannatella toista ja tehdä toiselle tilaa asettua itseensä.

levonenphoto_brändikuvaus_-4.jpg

Perusmoduulissa tutkimme kehoa ja ruumiillisuutta omana kokemuksena, sinun tarinassasi. Kehollinen matka

anatomiaan avaa kokemuksellisuuden kautta sinut tietoisuudelle, jonka kautta tunnistat heijastumia paremmin, niin itsessäsi kuin muissa.

Oman tarinan ja uskomusten tunnistaminen on tärkeää, jotta voit riisua ne kohdatessasi toisen. Miten kohtaan ja kosketan toista niin, että oma tarinani ja energiani ei siirry häneen, miten olla erillinen ihminen ja avautua samaan aikaan yhteydelle.

Tutkimme kehon kerroksia

kokemuksellisella matkalla omaan ruumiillisuuteen: 
Miten luut, lihakset, iho liikuttavat sinua.

Mikä sinussa liikkuu, kun liikut. 
Minkälainen on sinun kehosi ja liikkumisesi tarina. 

Miten tunnistaa oma keskilinja, sen vakaus ja sen vakauden kautta saavuttaa parempi jaksaminen, oman voiman säilyminen ja vahvempi itsensä johtaminen. Empatiauupumus on yksi ihmistyöläisten isoimpia haasteita: kehoyhteyden, hermoston säätelyn ja oman tietoisuuden kautta opit keinoja vaikuttaa omaan sietoikkunaasi ja säätelemään energiaasi. 

Kun saat kokemuksen oman kehosi kerrosten liikkeestä, voit kokea saman koskettaessasi toista. Kehoyhteys avaa sinut kokemaan herkkyyden itsessäsi ja vapauttaa sinut aistimaan yhä hienovaraisemmin ja pehmeämmin.

Perusmoduulissa pysähdymme koskettamaan ja kuuntelemaan myös toisen kehon liikettä, niin näennäisessä liikkumattomuuden tilassa kuin liikkeen aikana. Miten antautuminen kehojen viisaudelle voi herkistää aistit niin, että tunnet käsilläsi asioita, joita et tiennyt olevan olemassakaan. Pysähdymme kuuntelemaan miten luut, lihakset ja iho liikkuvat toisen ihmisen kehossa. Miten keho hengittää. Miten jokaisen keholla on omanlaisensa rytmi.

Syventävät moduulimme avaavat ovia syvempään anatomiseen ymmärrykseen, niin kokemuksellisen anatomian, embryologian kuin tiedollisen ymmärryksen kautta, syventäen samalla omaa prosessia. Kohdennetut aihealueet mahdollistavat syventymisen tiettyyn asiakasryhmään tai kehon teemaan. Syventävistä moduuleista lisätietoa myöhemmin.
Osallistuaksesi syventäviin moduuleihin, sinun tulee osallistua ensin perusmoduuliin ja sinulle tulee olla taustalla jo olemassaolevaa anatomista osaamista.

Koulutuspäivät ovat kokemuksellisia. Käytämme erilaisia terapeuttisia, luovia ja somaattisia harjoituksia. Teemme harjoituksia yksin, pareittain ja ryhmässä. Kosketamme, kohtaamme, pysähdymme, liikumme ja jaamme. Yhteinen ja samalla jokaisen oma tarina muotoutuu kannatellussa tilassa. Kouluttaudumme ja koulutamme ammattilaisina ammattilaisia, jotka haluavat asettua nöyrästi oman ihmisyyden äärelle ja uskaltavat tutkia matkaa itsessään. Sitä, mikä meissä kaikissa haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Koulutuksemme antavat sinulle heijastumapintaa, jonka saat kuljettaa omaan työhösi. Sertifikaatteja tai ammattinimikkeitä emme jaa, mutta lupaamme, että mitä herkemmillä taajuuksilla kehosi soi, sen enemmän sen resonaatio väreilee maailmassa ja heijastuu kaikkeen, mitä teet.
 

maijajakaro_2023_-084.jpg
levonenphoto_brändikuvaus_-09.jpg

Intuitiivinen ja turvallinen kosketus, kohtaaminen ja hoitaminen on mahdollista vain oman kehoyhteyden ja oman somaattisuuden kautta.

Tulevat koulutukset


Perusmoduulin hinta 380,- (sis. alv), syventävät moduulit a 470,-
Yhden perusmoduulin käyminen on edellytys syventäviin moduuleihin osallistumiselle. Pääset mukaan myös yhteiseen fb-ryhmään, jossa voit kysyä ja verkostoitua. Koulutukset järjestetään Porissa, Koko perheen hyvinvointikeskus Olennaisessa. (Uusikoivistontie 40, Pori) Helsingin koulutukset järjestetään Virgiiniassa.

 

19.-20.8.2024 perusmoduuli

7.-8.9.2024 perusmoduuli Helsinki
Perusmoduulit ovat rinnakkaisia keskenään,

valitse siis yksi näistä

19.-20.4.2024 syventävä moduuli: odottajat
17.-18.5.2024 syventävä moduuli: vauvat

17.-18.10.2024 syventävä moduuli: purenta & lantionpohja

4.-5.11.2024 syventävä moduuli: vauvat

Lisätiedot
karoliina@olennainen.me
maija@olennainen.me 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
karoliina@olennainen.me

Ilmoittaudu mukaan koulutuksiin!

Kiitos viestistäsi!

maijajakaro_2023_-107.jpg
bottom of page