top of page
maijajakaro_2023_-113.jpg

Maija Levonen

Somaattisen fysioterapian toinen puolisko olen minä, Maija. Ammatillisesti minäkuvani rakentuu laveasti intuitiivisen kehotunneterapeutin ja kanssakulkijan sanoihin, mutta tässä hetkessä voin sanoa olevani ylpeästi myös fysioterapeutti. Olen luopunut ja löytänyt uudestaan fysioterapeutti-nimikkeen ja vihdoin koen sen alkavan jäsentyä sanoiksi somaattisen fysioterapian termein, kun uskallamme yhä uudestaan valita omannäköisemme tavan tehdä työtä ihmisten kanssa. Kouluttajana ammennan kaikesta kokemastani: koulutuksista, syväsukelluksista omiin kerroksiin, tarinaan ja sielunpolkuun sekä asiakkaista, joista jokainen toimii peilinä niin itseen kuin millaisena näen maailman, ihmisen, kehon, mielen ja sielun.


Olen neljän lapsen äiti, luova innostuja, innostaja ja visionääri, joka kuljen aina yhä rohkeammin omannäköistä polkua myös ammattilaisena. Neljä kertaa olen saanut toimia porttina ja porttaalina sieluille, jotka ovat halunneet saapua maailmaan. Äitiys on sysännyt minut 13vuotta sitten matkalle, jonka en tiennyt alkavan. Näiden kautta olen kohdannut syvimmät varjoni ja löytänyt suurimmat vahvuuteni. Neljän lapsen äitinä oleminen on asettanut minut yhä uudelleen kohtaamaan kehoni rajapinnat, rajallisuuden, herkkyyden ja voimavarat. Ja kun kohtaa solu solulta itsensä syvemmin, sitä suuremmin resonaatio väreilee tilassa muiden ihmisten kanssa. Oman henkilökohtaisen tarinan jakaminen ja ihmisenä ihmiselle oleminen on aina ollut minulle luontevaa ja tapa elää ja olla.

Somatiikka on minulle tapa kokea maailmaa ja elää täällä ihmisenä ihmisten keskellä. Se on väylä kehon, mielen ja sielun välillä, tutkimuspintana, laskeutumisena kannatteluun, josta voi ammentaa elämänsä suuntaa ja tapaa olla ja hengittää. Ei ehkä niinkään mitään yksittäistä asiaa, vaansyvä ruumiillinen tutkimusmatka, jossa kaikki kokemukset, asiat ja ihmiset limittyvät suhteessa toisiinsa. Kaikki kokemani ja oppimani nivoutuvat somaattisuuteen, jossa meidän kehon taika saapua homeostaasiin on käsinkosketeltavaa. Sukulinjojen taakkasiirtymät, kehon muisti, kiputilat ja ennen kaikkea yksilön tarinan kuuleminen ovat loputtomasti minua kiehtovia. Henkinen puoli, se, jota psykospiritualistiseksikin voi kutsua, on iso ja tärkeä osa omaa polkua ja sen heijastuma kulkee mukana myös omassa ammattilaisuudessani. Olen kasvanut mustavalkoisuudesta pois kohti sateenkaaren kaikkia sävyjä. Tärkein kohtaaminen elämässä on kohtaaminen itsesi kanssa.

maijajakaro_2023_-065.jpg
maijajakaro_2023_-023.jpg

Ammatilliselta identiteetiltäni olen sydämestä puhuessani intuitiivinen kehotunneterapeutti ja urbaani noita. Se nivoo alleen kaiken osaamiseni fysioterapeuttina ja MyFascia-terapeuttina ja vuosien kautta oppimani herkkyyden kuulla ja nähdä käsieni kautta. Oikeasti olen ylpeästi myös fysioterapeutti, joka kuulee usein sanat, sä olet kyllä vähän erilainen fyssari. Niin olen ja tiedän tekeväni työtä eri tavalla kuin mitä boksiin yleisesti ajatellaan kuuluvan.


Rakastan elämän ihmeellisyyttä, meidän kehon ihmeellisyyttä ja sen taitoa vapauttaa turhaa kuormaa, kunhan sille tehdään tilaa. Turva, luottamus ja kannattelu ovat työtäni ohjaavia suuntaviivoja. Yhä uudestaan häkellyn siitä, kuinka tajuttoman maagista onkaan se vahva anatominen ja fysiologinen keho, mikä meillä on ja miten se kulkee käsi kädessä mielen ja sielun kanssa! Ja näissä oikeasti kaikki linjautuu kauniisti, ilman mitään mystiikkaa, anatomisina jatkumoina, nivoen yhteen kineettistä kudelmaa, joka saa kellua sun oman melodian tahdissa. Olen kouluttautunut laajasti niin fysioterapian, valmennuksen, joogan ja pilateksen maailmassa. Olen myös sertifioitu doula, joka on ollut suuri askel omalla polullani.
Olen erikoistunut laajasti äitiysfysioterapiaan, lantionpohjan fysioterapiaan sekä pään ja purennan haasteisiin. Asiakkaistani iso osa on vauvoja ja lapsia ja kohtuajan heijastuma meissä kaikissa kiehtoo minua monitasoisesti.

 

Olen vahvimmillani herkkien kehojen tulkkina, avaten ovia kehon ja mielen välillä. Suuri rakkauteni on kulkea myös ammatillisesti rinnalla, kun yhä useampi ammattilainen löytää oman äänensä ja astuu pois itsensä edestä uskaltaen antaa maailmalle siitä, josta ammentaa.
 

Kirjoitin somaattisen liiketerapian hakukirjeeseen “mitä tuot ryhmään” kohtaan seuraavanlaisen kuvauksen itsestäni.

Olen innovatiivinen visionääri, erittäin herkästi kokeva ja tunteva. Herkkyyden miellän supervoimakseni ja olen todella oppinut säätelemään omaa rajaani ja energiaani. Tuon mukanani holistisen tietotaidon kokonaisvaltaisesta ihmisen kohtaamisesta, kosketuksesta ja erilaisten haasteiden integraatiosta, vuosien työstä yksityisenä ammatinharjoittajana. Hengitän rohkeutta siitä, että olen ollut tuomassa Suomeen äitiysfysioterapian, joka nyt näyttäytyy jo arkisesti – tuon rohkeutta luoda uutta ja uskoa muutoksen mahdollisuuteen. Uskon hyvään, inhimillisyyteen, rakkauteen ja kosketukseen. Nopearytmisyyteni elää sulassa sovussa kehoni juurtuneisuuden kanssa. Tuon ryhmään myös varmasti kovaa nauramista ja huonoa huumoria, lempeää ja hyväksyvää tapaa katsoa omaa tarinaa.

Tämä kaikki tulee näkymään aitona minuna myös koulutuksissamme. On ilo kohdata.

maijajakaro_2023_-067.jpg
maijajakaro_2023_-031.jpg

Lyhyesti oleellinen koulutus- ja ammatillinen tausta (hakemuksestani somaattisen liiketerapian koulutukseen)
Olen vuonna 2010 valmistunut fysioterapeutti (AMK) ja sen jälkeen erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan sekä vauvojen ja lasten fysioterapiaan. Olen kouluttautunut laajasti: 2016 PhysioPilates ohjaajakoulutus. 2017-18: opiskelu MyFascia terapeutiksi (työ alkoi painottua kehollisiin kosketushoitoihin). RYT200 yinjoogaopettaja koulutus (ChiTherapeutics), RYT200 authentic embodied flow joogaopettajakoulutus (Satu Tuomela ja Elisa Kuuttila pääopettajina). HIMA Happiness Henkisen valmentajan koulutus ja vuonna 2020 Valmentamon LCF Lifecoach koulutus.


Olen toiminut ammatinharjoittajana vuodesta 2015 asti ja ollut yhtenä perustajana Koko perheen hyvinvointikeskus Olennaisessa Porissa (vuonna 2018) sekä Kehomielen studio ja luovatila Somassa Ulvilassa (2022).

bottom of page