top of page
Search

Kehosta ruumiillisuuteen


Haluamme ihmetellä yhdessä ruumiillisuuden prosessia. Irrottaa, tai ehkä keventää otettamme kehosta, joka sanana kulttuurissamme on ulkoapäin ohjautuvaa. Kutsua teitä sen sisäsyntyisen, jatkuvasti muuttuvan havainnoinnin äärelle, jonka ruumiillisuus ja sen kokemus parhaimmilaan avaa.


Kehoyhteyden kulttuuri nousee ja samalla kuuluvat yhä voimakkaammin ohjeet, neuvot ja jopa oikein-väärin listat. Mikä ohje olisi paras minun keholleni. Kuulin, että kehoa rentouttaa tällainen harjoitus ja tällainen vaiva kehossa johtuu tästä.


Mitä jos - mitä jos, missään, ei tässäkään, ole valmiita vastauksia? Mitä jos ei ole yleisiä ohjeita, jotka toimivat kaikille? Mitä jos, sinun kehosi ei kaipaa enää yhtään ulkopuolelta tulevaa ohjetta?


Ehkä voimme kutsua sinut ihmettelemään, mitä ruumiisi sinulle ehdottaa. Minkälaisen tilan ja tapahtuman ruumiillinen prosessi voi sinulle avata? Alati muuttuvat havainnot tuovat sinulle näkyväksi sen, että kaikki on muuttuvaa. Ruumiillisuuden prosessi kutsuu sut ottamaan vastuun itsestäsi, elämästäsi ja ruumiistasi, joka kätkee sisälleen elämän ja kuoleman sävyt. Ja vastuunottamisen on sen kautta mahdollista levitä sun elämän eri osa-alueille, jollain somaattisuus on tapa elää ja olla ihmisenä ihmisille.


Kiva, kun oot siellä, jaa toki havaintoja ja ihmettele ääneen esimerkiksi meidän somessa,

Karoliina ja Maija


57 views0 comments

Recent Posts

See All

Perusmoduulin sisältö

Me koemme, että fysioterapiasta puuttuu ruumiillisuus. Emme kuitenkaan halunneet luoda koulutuksiamme vain fysioterapeuteille, vaan kutsumme ruumiillisuuden äärellä kaikki ihmistyöntekijät, jotka halu

Comentarios


bottom of page